goedkoop-kerst-vieren

Vier Kerstmis voor weinig: Goedkope Manieren

De feestdagen zijn een tijd van vreugde en liefde, maar ze kunnen ook een dure tijd zijn. Als u dit kerstseizoen wat geld wilt besparen, staan wij voor u klaar! Wij laten u zien hoe u kerst voor weinig kunt vieren met behulp van onze tips om geld te besparen. U vindt hier allerlei leuke ideeën: van eenvoudige recepten waarmee u uw budget kunt uitrekken, tot de beste aanbiedingen voor online kerstversiering en cadeaus.

Kerstmis kan een kostbare aangelegenheid zijn. Je moet de boom kopen, versieringen en eten voor een extravagant diner – en dan heb ik het nog niet eens over al die cadeaus! Maar ik heb goed nieuws: je hoeft dit jaar niet zoveel uit te geven als je Kerstmis goedkoop wilt vieren zonder aan plezier in te boeten, ter ere van The Most Wonderful Time Of Year™

Er zijn veel manieren waarop we geld kunnen besparen tijdens deze hectische weken in de aanloop naar 25 december; versieren op budget is een populaire keuze onder mensen die reikhalzend uitkijken naar hun komende feestdagen…

Hoeft Kerst eigenlijk wel duur te zijn?

Volgens allerlei tijdschriften zou het het beste zijn als we Kerstmis luxueus konden vieren. Maar niet iedereen heeft zoveel geld dus een beetje anders vieren kan het voor hen in sommige opzichten gemakkelijker maken; vooral als je niets nieuws onder de boom hebt of dure cadeaus van de Kerstman buiten materiële goederen die misschien meer jaren dan één jaar moeten meegaan!

Cadeaus onder de Kerstboom

Maar helemaal zonder cadeautjes is ook leuk. Je kunt op Marktplaats of in een tweedehandswinkel op zoek gaan naar tweedehands spullen, en die mooi inpakken om het cadeau compleet te maken! Als kinderen niet meer met bepaald speelgoed spelen, kun je het ruilen in plaats van nieuw speelgoed weg te geven – zo krijgt iedereen wat hij wil (plus wat verrassingen)!

Goedkoop een Kerstboom scoren

Een kerstboom kan je een paar euro kosten. Maar als je wacht tot vlak voor Kerstmis, gaan de prijzen vaak omlaag omdat de winkeliers tegen die tijd van hun voorraad af willen en alles zullen proberen om ervoor te zorgen dat hun winkels niet meer vol staan met bomen! Bij het rondkijken in tuincentra of supermarkten kan het echter ook de moeite waard zijn om uit te kijken naar lager geprijsde opties; soms merken we dat onze plaatselijke supermarkt betere aanbiedingen heeft dan zijn duurdere concurrenten die net al het mogelijke klantenverkeer op Black Friday hebben opgekocht.

Kunstkerstbomen zijn een fantastische manier om uw huis dat vakantiegevoel te geven zonder de kosten van echte kunstkerstbomen. Kunstbomen zijn er in alle soorten en maten, dus je hebt nooit meer een andere boom nodig als deze zijn leven heeft opgegeven, in voor- en tegenspoed!

Kerstballen

Je kunt het hele jaar door altijd geweldige aanbiedingen vinden voor kerstversiering. Je wilt geen nieuwe kopen als ze zo goedkoop zijn, maar je zult ze volgend jaar december nodig hebben en het is nooit te laat! Soms zijn kringloopwinkels uitverkocht door overvoorraden, omdat iedereen zijn cadeaus vroeg wil hebben door te weten hoe snel de Kerstman elke avond zijn slee vult met cadeautjes.

Besparen voor het Kerstdiner

Als er voor de grote dag aanbiedingen zijn voor voedsel, koop dan wat er beschikbaar is en vries het in voor later. Als u deze kerst geld wilt besparen, bekijk dan zeker ons artikel over hoe detailhandelaars ingrediënten snel opgebruiken om er na verloop van tijd meer winst uit te halen, zodat ze volgend jaar weer klanten kunnen lokken!

Hetzelfde geldt voor diepvriesgroenten. Diepvriesgroenten zijn net zo gezond en je kunt ze gemakkelijk serveren! Maak bijvoorbeeld eens een soepje van doperwten met stukjes peperkoek Geserveerd in je favoriete glas ziet het eruit als de perfecte lekkernij voor elke gelegenheid-het is ook nog eens super goedkoop 🙂

Naast de klassieke zoete en hartige smaken van een gerecht, kunt u ook creatief zijn met uw groenten door er rijke smaakvolle bouillon van te maken voor andere gerechten. Je zou deze techniek kunnen uitproberen met Kerstmis of een andere gelegenheid waar er genoeg ruimte in de voorraad is!

Een stoofpeer is goed houdbaar als je hem goed bewaart – leg die stoute jongens op ijs tot je ze nodig hebt en schil ze dan af voordat je heerlijke aardappelpuree maakt waarin ook knolselderij is verwerkt (yum!).

Vermijd dure gerechten

Het is niet nodig om je zuurverdiende geld uit te geven aan gerechten die alleen de rijken zich kunnen veroorloven. Als je niet genoeg geld hebt, laat deze dingen dan gewoon van het menu staan of bestel in plaats daarvan iets anders! Dit “luxe” voedsel is niet nodig tijdens de feestdagen en zal waarschijnlijk onnodige stress veroorzaken voor degenen die deze tijd elk jaar vieren, die al stressvol is zonder dat er nog extra druk bij komt door beperkende diëten als gevolg van te veel uitgeven in kruidenierswinkels zoals Lidl of Aldi (die vaak veel goedkoper zijn).

December is de perfecte maand om te genieten van een smakelijk stamppotje met rookworst of gewoon wat boterhammen. Je kunt zelfs seizoensgroenten zoals andijvie, pompoen en spruitjes goedkoop krijgen! Het is ook milieuvriendelijk – ze zijn heerlijk in december als hun prijs ook niet extravagant is.

Wat kost een kerstfeest gemiddeld?

Volgens de uitgavenstatistieken voor eerste kerstdag wordt geschat dat mensen 448 euro aan cadeaus zullen uitgeven. De meerderheid van deze aankopen komen in 235 euro met kleding kost 93 euro en speelgoed 56 euro respectievelijk voor een grand totaal 353 euro besteed aan gadgets (47), cosmetica 36EU). Nog eens 159 euro gaat naar eten en drinken, terwijl nog eens 35 euro naar benzine gaat!