kerstkleding

Modieuze Feestdagen kleding: Wat te dragen met Kerstmis

De kerstperiode is een tijd van familie, vrienden en festiviteiten. Maar wat draag je tijdens de feestdagen? Het kan moeilijk zijn om te weten welke kleding geschikt is voor deze feestelijke tijd van het jaar. In deze blogpost bespreken we modieuze winterkleding en hoe deze betrekking heeft op de feestdagen!

Voor veel mensen is de kersttijd een tijd om wat extra moeite te doen. De familie komt op bezoek en iedereen ziet er netjes uit met schone kleren aan; dit gebeurt wanneer men uit eten gaat of bij andere festiviteiten die tijdens deze feestdagen plaatsvinden. Zelfs kinderen van de lagere school kunnen er mooi uitzien tijdens hun eigen feestelijke diners! Wat voor kleding moet men dragen als men een gelegenheid wil bijwonen waarvoor kledingvoorschriften gelden?

De dresscode voor Kerstmis is slim. Meer dan 40% van de vrouwen besteedt meer aandacht aan hun uiterlijk en brengt meer tijd door voor de spiegel, dus dit seizoen zou het niet anders moeten zijn!

Kerst met de familie

De meeste mensen dragen kleding waar ze zich prettig in voelen, maar voor degenen die er op speciale gelegenheden zoals Kerstmis op hun best uit willen zien, wordt er altijd meer moeite gedaan om er goed uit te zien. De meeste vrouwen kiezen bijvoorbeeld voor een zwarte of rode jurk als ze thuis feestvieren met familieleden; maar eenmaal onder elkaar kiezen de meesten voor een andere stijl die beter geschikt is om discreet te zijn maar toch van veraf op te vallen (misschien bruintinten).

Het gaat er niet alleen om hoe iemand zijn/haar outfit kiest – het kan ook afhangen van waar hij/zij heengaat en bij wie hij/zij in de buurt zal zijn gedurende een bepaalde periode!

Een feestje met Kerst

Om ervoor te zorgen dat je de beste feestlook hebt, is het belangrijk om een paar richtlijnen te volgen. Zo moet je bijvoorbeeld altijd hakken dragen en iets met glitters! Omdat de meeste mensen kiezen voor donkere kleuren zoals zwart of blauw voor hun outfits kunnen ze mooi bij elkaar gepast worden. Dit zonder te schreeuwerig over elkaar te zijn, afhankelijk van hoeveel aandacht zoekend gedrag die persoon wenst. Vergeet niet die accessoires zoals kettingen etc., die zullen helpen om alles naadloos bij elkaar te laten passen terwijl ze toch een individualistisch tintje geven.

Kerst op school

Het gaat niet alleen over samen eten, want Kerst op school is ook een tijd voor de kinderen om mooi te zijn. Jongens dragen hun mooiste kleren en sommigen komen zelfs in pak of smoking, terwijl meisjes rokjes/jurkjes aantrekken voordat ze met de ouders meegaan voor een elegant kerstdiner op school waarbij zowel eten als mode worden gevierd!

Leuke Accessoires

In de drukte van Kerstmis is het makkelijk om verstrikt te raken in je eigen opwinding. Ik merk altijd dat mensen hun favoriete kleding vaker dragen dan normaal omdat ze zulke mooie stukken uitkiezen! Fleur dit op met leuke accessoires. Bijvoorbeeld: Als je op een dag een felgroene jurk draagt (niet heel gebruikelijk in deze tijd), vergeet dan niet om wat zilveren sieraden of gouden oorbellen toe te voegen voordat de gasten arriveren. Het zal al die extra complimenten van geliefden later meer dan waard zijn als we weer beginnen af te tellen tot 25 december!

Er zijn ook genoeg manieren om dingen niet te overdrijven zoals vorig jaar toen iedereen van die gekke glitter outfits had met overal, maar niets zag er goed uit bij elkaar dus denk hierover na.