kerst-als-single

Hoe beleef je als single een geweldige kerst?

Kerstmis kan een moeilijke tijd zijn voor mensen die single zijn. Het is de tijd van het jaar waarin families en koppels samenkomen om feest te vieren, maar soms kan het voelen alsof je aan de buitenkant staat en naar binnen kijkt. Gelukkig zijn er manieren waarop je als alleenstaande van Kerstmis kunt genieten zonder je buitengesloten te voelen! In dit artikel nemen we enkele tips door die je zullen helpen om je kerst vrolijk en stralend te maken!

Een eenzame kerst hebben is eigenlijk draaglijker dan je denkt. Je vrienden en familie nodigen misschien niet uit voor het diner omdat ze naar hun schoonfamilie gaan, maar dat betekent niets als het erop aankomt om alleen te zijn tijdens de feestdagen! Je kunt altijd tijd met jezelf doorbrengen als dat nodig is – zorg er gewoon voor dat op je verlanglijstje een paar Netflix-series staan of zorg ervoor dat je een paar klassieke kerstfilms kijkt (die zijn er genoeg!).

Thuisblijven met Kerst

Je hoeft dit jaar geen kerst met je vrienden en familie door te brengen. Misschien komt het door al het schilderwerk dat je nog in huis moet doen of misschien staat het opruimen van een zolder ook wel boven aan je lijstje. Hoe dan ook, als dat eenmaal begint dan kan het er snel heftig aan toe gaan! Vier het dus vroeg en trakteer jezelf vanavond rond etenstijd op een lekkere maaltijd, zodat je, als later alles tegenzit, misschien langer kunt doorgaan dan verwacht (en wie houdt er nu niet van lekker eten?).

Is het niet heerlijk om eindelijk niets op je bord te hebben? En niemand anders dan jezelf als gezelschap! Koop dat boek waar je zo naar verlangt, of huur een goede film. Verwen jezelf en verwen jezelf met een middagje gamen… wat je maar wilt is dan ook perfect (ik bedoel, wie bepaalt dat nou?). Als iedereen vraagt: “En wat heb jij gedaan met Kerstmis?” Dan kun je trots zeggen: “Oh gewoon relaxen,” zonder dat ze het hoeven te zeggen want ze weten al hoeveel werk het was

Lekker naar de kroeg

Een groot aantal cafés zal tijdens de kerst gesloten zijn. Maar niet allemaal, en denk niet dat de kroeg in deze tijd alleen voor mensen met een zielig verhaal is; niets is minder waar: de kroeg kan vaak een aangename ontsnapping zijn als je single bent op winteravond! Een avondje ergens wat drinken creëert herinneringen die voor altijd blijven. Dus ga je gang en geniet zonder zelfbewust te zijn of je zorgen te maken over wat anderen zullen zeggen … je weet maar nooit tot we iemand anders echt leren kennen?

Dagje Eropuit

Er zijn zo veel plaatsen om te verkennen in je eigen stad! Je kunt ook gewoon de auto of trein nemen en ergens heen gaan waar je nog nooit geweest bent. Op die manier zie je niet alleen iets anders, maar wordt het ook nog eens een leuk avontuur dat bovendien leerzaam is!

Single Avond

Ook voor singles worden er Kerstdiners georganiseerd op zogenoemde Single Avonden. Hier komen allerlei mensen op af. Misschien is dit leuk om eens te ervaren? Kijk op het internet of er ergens in de buurt een single avond met kerst wordt georganiseerd. Dit is een unieke ervaring!