Een gids voor kerstinkopen in Londen: De beste winkels en geschenken

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin Londenaren massaal op zoek gaan naar de perfecte cadeaus voor hun geliefden. De beste winkels van de stad zijn gevuld met mensen die op zoek zijn naar dat ene speciale cadeau voor iemand van wie ze houden, en het kan soms moeilijk te geloven zijn dat Kerstmis al voor de deur staat. Dat gezegd zijnde, zijn er een aantal geweldige plaatsen die u moet weten als u op zoek bent naar een beetje hulp bij het vinden van wat u nodig hebt dit kerstseizoen!

De feestdagen staan voor de deur en in veel van onze favoriete steden wordt het extra gezellig. Kerstinkopen doen kan natuurlijk in de dichtstbijzijnde winkel, maar om Londen in december in al zijn glorie te ervaren en speciale cadeautjes op te halen voor onder die boom is extra spannend. In dit artikel geven we u tips over hoe u het beste kunt genieten van deze prachtige tijd waarin vrienden langskomen of familie na lange maanden weer bij elkaar komt… of allebei!

Kerstinkopen doen in Londen

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de drukte van het bruisende Londense winkeldistrict. De straten zijn prachtig verlicht met LED-verlichting, waardoor het zo’n mooie plek is om te verkennen tijdens elke tijd van het jaar, maar vooral met Kerstmis wanneer iedereen meer opgewonden lijkt dan normaal! Er is niet veel fantasie voor nodig om te zien dat deze stad ook van Kerstmis houdt. Kijk maar eens door de vele lanen waar de etalages op elke straathoek staan alsof ze met de rug tegen elkaar staan (dat is waarschijnlijk ook zo).

Beroemde warenhuis Harrods

Het beroemde warenhuis in Londen is natuurlijk Harrods. Tijdens de kerstdagen gaan daar dagelijks zo’n 150.000 mensen hun inkopen doen! Gelukkig is het zo groot dat er zelfs met zulke grote aantallen plaats is voor iedereen. Wat deze plek echt speciaal maakt tijdens de feestdagen wanneer al die lichtjes en versieringen aan de buitenkant van de gebouwen zijn aangebracht, gewoon wachtend op shoppers zoals jij die niets liever willen dan wat tijd weg van familie om zich te verslinden aan cadeaus. Om die vervolgens onder de kerstboom te leggen.

Als je in Londen bent voor de feestdagen, mis dan niet het winkelen bij Harrods. Ze hebben alles wat je hartje begeert en zelfs als het alleen maar om te kijken is is, zal dit warenhuis zeker indruk maken!

Selfridges

Voor wie op zoek is naar een kerstcadeau of -decoratie zonder zijn bankrekening volledig te plunderen, is Selfridges een uitstekende optie. Het heeft een aantal jaar terug een filiaal in Londen geopend! De prijzen zijn niet te vergelijken met Harrods, maar echtt gericht op mensen die meer op hun budget letten.

Een iets minder duur warenhuis dan Harrod’s (Selfridge’s) is zeker de moeite waard om te checken.

Speelgoed vind je bij Hamley’s

Londen is een geweldige plek om te verkennen tijdens de feestdagen. Van winkelen bij Hamley’s, een van Europa’s grootste speelgoedwinkels met zijn magische kerstsfeer, tot een bezoek aan de Kerstman op zijn thuisbasis – je bent al verslaafd voordat je vlucht vertrekt!

Boxing Day

Boxing Day is het begin van de grote uitverkoop in de grootste winkels van Londen. Als je tijdens dit seizoen op bezoek bent, kun je het beste wachten tot het tweede kerstdag is en meegenieten van al die gekte: Shop till you drop met enorme kortingen en promoties!