Een enorme lijst van leuke dingen om te doen deze kerst

Kerstmis is een tijd vol vreugde en blijdschap – maar het kan ook een beetje saai zijn. Daarom hebben we deze lijst met kerstactiviteiten samengesteld om je bezig te houden!

Ook al kijken we allemaal uit naar de dagen waarop het vroeger donker wordt, toch heeft iedereen zijn eigen idee van wat een heerlijke kerst is. Voor sommige mensen betekent dit grote kalkoendiners en open haarden. Terwijl anderen zich vermaken met familieleden of vrienden tijdens het diner in restaurants die voor speciale gelegenheden zijn versierd met kerstbomen. Helemaal in kerst sfeer versierd zodat u uw maaltijd sfeervol kunt nuttigen! Maar als deze speciale momenten niemand zo enthousiast maken, dan heeft het niet veel zin om iets anders te vieren.

Ik ben er zeker van dat iedereen het leuk vindt om samen te zijn met Kerstmis.

Verveling tijdens de Kerstdagen

Het is zo triest om te zien hoe verveeld mensen kunnen zijn tijdens de kerstvakantie. Maar het heeft niet alleen effect op volwassenen, kinderen worden ook erg getroffen door dit syndroom van verveling en worden vervelend of zelfs zeurderig omdat ze op zoek zijn naar iets stimulerends in hun leven.

Dit is de reden waarom sommige kinderen zich ontwikkelen tot echte lastposten in toekomstige relaties wanneer ze volwassen zijn!

Verlof

De vrije tijd tijdens de kerstvakantie is een riskante en verwarrende periode.

De twee weken schoolverlof kunnen door studenten op prijs worden gesteld, maar zij weten vaak niet wat zij met zichzelf aan moeten als het geen schoolwerk is of speeltijd thuis; ondertussen hebben bedrijven behoefte aan een extra hand aan dek omdat werknemers tijdens dit drukke seizoen misschien maar één dag vrij hebben.

Winterperiode

De feestdagen zijn een geweldige tijd om het nieuwe jaar in te luiden, te ontspannen en te doen waar je zin in hebt. Je kunt op vakantie gaan als het buiten te koud is of thuis blijven bij je vrienden door de hele dag eten voor hen te koken terwijl zij TV kijken!

De dagen dat mensen alleen maar rond hun huis moesten werken zonder enige afleiding zijn misschien voorbij nu er technologie beschikbaar is; gelukkig leven we niet meer in die tijd waar Kerstmis elk jaar van 25 – 26 december uitvalt want die twee dagen zullen binnen ook altijd als winter aanvoelen tijdens deze maanden dus waarom zou je je nog druk maken?

Geloof

Kerstmis is een christelijke feestdag die voortkomt uit de geboorte van Jezus Christus. Het is niet erg leuk als mensen tijdens dit feest hun karweitjes opknappen en actief blijven, maar je moet wel je mond houden zodat ze niet klagen dat ze zich nog meer vervelen dan anders!

Natuurlijk wordt er ook lekker gegeten

Kerstmis draait vaak om het delen van een goede maaltijd. Je kunt dit doen door zelf te koken en de anderen te laten aanschuiven als het eten klaar is, maar er zijn ook leukere opties voor iedereen die erbij betrokken is! Ga gezellig gourmetten met fonduepotten of steengrillen op Brunswick-gaspitten (pas op dat je je vingers niet brandt!). Op deze manier zal niemand zich vervelen terwijl ze geduldig wachten in afwachting van wat er komen gaat. Totdat alle gerechten zijn opgeruimd en we alleen overblijven met hopen vlees die we hebben bereid op onze eigen persoonlijke barbecues in de achtertuin.

Jong en oud kunnen aan deze activiteit meedoen. Leg de spatels op één bord en verdeel vervolgens alle producten gelijkmatig over degenen die ze gaan gebruiken, zodat iedereen goed bij het vlees kan zonder dat er te veel heen en weer wordt geschoven van persoon tot persoon.

Leuke activiteiten rondom Kerst

Surprises met Sinterklaas: Verrassingen zijn het leukste aan Sinterklaas. Er zijn er zo veel dat je het niet kunt geloven als ze er niet zijn, maar het belangrijkste is dat je die gedichten leest en ziet wat voor surprises je vrienden voor elkaar hebben gekregen, dat maakt deze middag geweldig!

Leuke spelletjes: Om de vrede te bewaren bij het spelen van spelletjes, is het belangrijk dat iedereen zich kan amuseren. Om dit te doen heb je een goede mix van leeftijden en interesses nodig zodat niemand zich verveelt of wegloopt met zijn eigen set regels in gedachten!

Er zijn er genoeg zoals Monopoly waar de concurrentie hevig maar vriendelijk is – perfect voor elke bijeenkomst vol energie; maar op een gegeven moment willen de meeste mensen liever ontspannen dan de hele dag rondfladderen in een poging niet gepakt te worden door een andere speler (persoon). Deze soorten spellen omvatten Go-Go Goose die vereist dat spelers dobbelstenen rollen alvorens verder te gaan op basis van zo veel ruimten langs token pad is gerold – soort neemt de strategie van de traditionele bordspellen.

Knutselen: Met kinderen is het altijd een geweldig moment om te knutselen. Je kunt lampionnen en dia’s maken, of iets anders dat je kleine hartje begeert! De platen zijn vaak ook op internet te vinden, dus het enige wat je nodig hebt, is lijm en een schaar – helemaal niet erg.

Hapjes maken: Kerstmis staat in het teken van lekker eten, dus waarom zou je ’s middags de snacks niet wat opkrikken? Je kunt wat lekkers maken voor degenen die dat lekker vinden en ondertussen een spelletje doen. Deze gemakkelijk in te pakken lekkernijen staan dan klaar om op tafel te serveren als we later bij elkaar gaan zitten! Enkele voorbeelden zijn rundvlees wraps of gevulde eieren…

Kerstfilms: “De perfecte manier om een saaie dag tijdens de wintervakantie door te brengen is door je op te krullen op de bank met wat snacks, zoals popcorn of chips. En wat is een betere film dan een die je laat lachen tot het bedtijd is?”