dingen-die-je-doet-met-kerst

Dingen die je doet met Kerst

De geboorte van Jezus Christus is het oorspronkelijke idee achter Kerstmis. Miljoenen mensen vieren deze tijd elk jaar ter ere van en uit dankbaarheid voor wat hij voor ons heeft gedaan, maar gelooft u dat echt? Als dat zo is, hoe komt het dan dat er nog steeds gebruiken zijn die verband houden met het vieren van zijn geboortedag, ook al beschouwen veel kerken hem niet als goddelijk en hebben ze helemaal geen kerstvieringen!

We zullen enkele belangrijke vragen onderzoeken over waarom mensen deze rituelen in acht nemen: Dienen ze als plaatsvervangers nadat God uit de geschiedenis verdween?, Staan goden die aanbeden worden door 25 december te hoog op onze lijst? Of is het misschien gewoon toeval? Misschien proberen we gewoon een leegte te vullen door nieuwe tradities te creëren wanneer oude uitsterven.

De Kerstdagen

De tijd van het jaar waarin we de geboorte van Jezus Christus vieren is eindelijk aangebroken. Op 24 december is het kerstavond, en het duurt nog maar twee dagen voordat alles is ingepakt in één grote blijde bundel! De viering omvat het openen van cadeautjes op kerstochtend met je familie of vrienden, het zingen van kerstliederen tijdens het eten van ontbijtgerechten die doen denken aan jeugdherinneringen, zoals peperkoekmannetjes gemaakt van donuts (heerlijk!), het spelen van spelletjes zoals cadeau-verpakking voetbal buiten onder een prachtige winterse nachtelijke hemel – heck yeah… we doen dit ding nu!

Ik ben blij voor jullie, want er is geen werk tot 3 januari, wat betekent dat er veel meer vrije uren beschikbaar zijn tijdens deze lange wintermaanden 🙂

Naar de Kerk

De geboorte van Jezus Christus wordt al eeuwenlang gevierd en is nog steeds een geliefd thema in de christelijke theologie. Kerstavond is de avond waarop de kerken het drukst zijn, met diensten van middernacht tot zonsopgang op 24/25 december; hoewel deze tijd kan variëren afhankelijk van waar je woont of of er buiten sneeuw ligt! Op die avond echter – tijdens wat velen “Stille Nacht Heilige Nacht” noemen – komen de kerkgangers niet alleen samen om hun geloof te vieren, maar nemen ze ook deel door het zingen van hymnen zoals “Glorie aan God” of andere favoriete liederen die kunnen omvatten: The Little Shepherds Lay At Night.”

In sommige kerken worden toneelstukjes opgevoerd waarin kinderen Jozef, Maria en de engelen spelen. Er zijn ook knuffels of echte dieren zoals ezels voor degenen die dat willen! Eén ding is echter gemeenschappelijk: een pop als baby Jezus die zijn dagen doorbrengt slapend in een kribbe, overal waar je kijkt. Ook al is hij niet altijd alleen, want soms komen er ook andere baby’s achter hun eigen kribbe vandaan, zodat ze over hem kunnen waken terwijl hun baby’s uitrusten na al die drukte rond de Kersttijd (ik weet dat ik dat doe).

HO HO HO De Kerstman

De Kerstman komt naar sommige gezinnen die meedoen. Hij is eigenlijk net als Sinterklaas: hij heeft een baard en draagt een rood-wit pak met zijn kenmerkende hoed, die versierd is voor de kersttijd! Als de Kerstman bij u thuis aankomt met cadeautjes uit de hele wereld (soms zelfs uit Canada), kunt u die op 25 december onder de boom verwachten.

Een kerstboom is vaak een spar of een kunstspar waarin de ballen en allerlei versieringen worden gehangen. Wat deze traditie echter kenmerkt, is de kleurrijkheid ervan met overal lichtjes die eraan hangen! Het is altijd erg leuk om je huis voor de kersttijd te versieren. Een beetje spannender dan zomaar wat versiering te zien hangen.

De kerstster is een plant die vaak rond de kersttijd wordt gekocht. Hij heeft rode en donkergroene kleuren, net als de echte kerstkleuren! Dus als u op zoek bent naar iets feestelijks om in uw huis of kantoor te zetten rond de tijd van Kerstmis; dit zou een perfecte decoratie zijn, want het ruikt ook nog eens lekker!

En dan is het tijd voor het Kerstdiner!

De geur van versgebakken koekjes en gebak vult de lucht in de kersttijd. De warmte in je huis is hemels, wanneer je een familiediner hebt of samenkomt met vrienden om deze vreugdevolle gelegenheid te vieren!

De kleuren van Kerst

Met Kerstmis draagt iedereen prachtige kleding, vaak glanzend of met glitters. De populairste kleuren zijn zwart en rood; veel dames kiezen ook voor jurken met panty’s in combinatie met schoenen met hakken voor een extra vrouwelijk tintje! Ook mannen zien er keurig uit in hun bijpassende outfits – in deze tijd van het jaar lijkt niets te veel moeite te zijn zolang je maar een mooie outfit bij je hebt (of niet).

De heldere kleuren van het seizoen zijn overal waar je kijkt: rood, groen en goud. Wij gebruiken deze kleuren voor kerstdecoraties in ons huis, waaronder veel kaarsen die zo’n uitnodigende gloed afgeven!